Повернутися до звичайного режиму

Урок державності « Соборна Україна - єдина, вільна, незалежна".

День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Воно відзначається щороку в день проголошення Акту воз’єднання Української Народної Республіки та Західно -Української Народної Республіки.

Акт Злуки став могутнім виявом волі українців до етнічної та територіальної єдності, свідченням їхнього самоусвідомлення, важливою віхою процесу становлення політичної нації.

Напередодні Дня Соборності 20 січня в районній державній адміністрації працівники Любешівської центральної бібліотеки та районного будинку культури провели урок державності «Соборна Україна – єдина,вільна , незалежна», присвячену Дню Соборності .

Ведучий Петяк Владислав розповідаючи про події на Софіївській площі 22 січня 1919 року намагався донести до кожного з присутніх почуття поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасного, піднесення національної свідомості.

/Files/images/DSCN1817.JPG

Перед присутніми виступив представник влади - голова районної ради Нагорний Петро Никонович.

/Files/images/IMG_7743.JPG

На заході була представлена книжкова виставка «Соборна наша Україна одна на всіх , як оберіг» також прозвучали патріотичні пісні.

/Files/images/IMG_7758.JPG

/Files/images/DSCN1816.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 441

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.